Stakeholders – eigenaren

Belangrijke perspectieven voor alle stakeholders.

Eigenaren
Eigenaren profiteren maximaal van de jaarlijkse sponsorbijdrage en bijdrage van de organiserende banen van ca. €. 100.000. 

Eigenaren hebben perspectief op 20 nieuwe klassieke koersen met een totale jaarlijkse extra prijzenpot van ruim 500.000 Euro in het  twee-, drie- en vierjarigen circuit van hun paard. Alle inleggelden en startgelden worden volledig uitgekeerd als prijzengeld. Bovendien kunnen zij gratis deelnemen aan minimaal 25 satelliet koersen op de verschillende banen in Nederland en Duitsland

Eigenaren van Duits/Zweeds/Belgisch/Deens/Noors gefokte paarden kunnen twee Derby’s in een jaar winnen! Naast de Derby in het land van registratie kunnen deze paarden met het plan van TCT, ook in de Derby’s der Lage Landen starten.

Internationaal perspectief.

België
In België is het prijzengeld voor de Belgische Derby structureel laag en zijn er naast de Derby bijna geen klassieke koersen voor jonge paarden verreden in België. Voor Belgische eigenaren is deelname aan de internationale klassieke koersen een prachtige kans.

Duitsland
In Duitsland is het prijzengeld voor klassieke koersen (op de Derby na) niet heel hoog. Ook voor Duitse eigenaren bieden deze open NL klassiekers een prachtige kans. Groot voordeel hierbij is dat de Duitse Derby vanaf 2022 niet meer voor driejarige paarden zal zijn, maar voor vierjarige paarden. De mogelijkheid om als eigenaar zowel in de Duitse als de Nederlandse Derby Der Lage Landen te kunnen deelnemen, is uniek!

Denemarken
In Denemarken is ook een groot paardenbestand aanwezig met vergelijkbaar prijzengeld als de TCT. Deense eigenaren kunnen geografisch makkelijk afreizen om aan deze internationale klassieke koersen deel te nemen als hun programma aansluit op de onze.

Frankrijk
Voor Franse eigenaren is het aantrekkelijk om een groepskoers (groep 1, 2 of 3) te winnen i.v.m. toekomstige fokkerij als merrie of dekhengst.

Voordelen voor alle eigenaren.

  • Mogelijkheid om zowel in Nederland als in eigen land aan de klassieke koersen deel te nemen
  • Meer prijzengeld te verdienen voor twee-, drie- en vierjarige paarden en de Triple Crown van 100.000 Euro (Geldt alleen voor paarden uit de jaargangen 2019, 2020 en 2021).
  • Mogelijkheid deelname aan twee Derby’s
  • Profiteren van grote som sponsorgeld bovenop de inleggelden
  • 50% van de eerste inleg betaald door WIYS (Wolvega International Yearling Sale) voor aldaar geveilde jaarlingen.
  • Meerdere koersen alleen voor merries